Het Geul- en Gulpdal is door Natuur en Milieu uitgeroepen tot vijfsterren-landschap en het is daarmee een van de twee toplandschappen in Nederland.

Het heeft deze sterren gekregen in verband met zijn belevingswaarde, voor de ecologische en cultuurhistorische waarde, voor mogelijkheden voor recreatie en voor het unieke karakter van het gebied. De Verwondering ligt aan de rand van dit prachtige gebied.

Voor bezoekers van De Verwondering is een aantal wandelingen uitgezet met fraaie uitzichten op de uitlopers van de Eifel en de Ardennen. Ze verschillen in lengte en zwaarte. Zeker als het geregend heeft, zijn wandelschoenen onmisbaar.

De Verwondering neemt ook deel aan de Vijlenerberg Kroegjesroute. De wandelingen verbinden een aantal kroegjes waar u lekker wat kunt eten en drinken met elkaar. Op de wandelwand achter in De Verwondering vindt u de wandelingen. Ze kosten E. 0,20 per stuk. Er is ook een wandelkaart te koop (E. 3,00) waarop alle deelnemende kroegjes staan.

Klik hier voor een overzicht van de wandelingen

Binnen
Wandelingen Wahlwiller Wijndorp Eten en Drinken Feesten, Etentjes en Buffeten Arrangementen Eetcafe de Verwondering 2005 home